фото: pixabay.comВ доклада не се посочва дали кравите са боледували от

...
фото: pixabay.comВ доклада не се посочва дали кравите са боледували от
Коментари Харесай

Над 850 крави, прекарали месеци на кораб, вече не са годни за транспортиране и трябва да бъдат убити

фото: pixabay.com

В отчета не се посочва  дали кравите са боледували от наследник език.
Животните бяха отхвърлени от няколко страни поради опасенията, че имат вируса.

Над 850 крави, прекарали месеци на транспортен съд в Средиземно море, към този момент не са годни за превозване и би трябвало да бъдат убити , разгласи испанското министерство на земеделието, потвърждавайки по-ранна информация на Ройтерс.

Кравите са държани в " пъклен " условия, както ги дефинира бранител на правата на животните , на кораба " Карим Аллах ", който дебаркира в югоизточното испанско пристанище Картахена в четвъртък, откакто през последните два месеца се опитваше да откри покупател за добитъка.

Животните бяха отхвърлени от няколко страни поради опасенията, че имат вируса на наследник език . Този вирус, пренасян от инсекти, предизвиква куцота и кръвоизливи измежду говедата. Синият език не визира хората, припомня Българска телеграфна агенция.

Поверителен отчет на ветеринарни лекари , забелязан от Ройтерс през вчерашния ден, заключава, че животните са се измъчили от продължителното пътешестване и евтаназията ще бъде най-хубавото решение за тяхното здраве и богатство.

В отчета не се посочва  дали кравите са боледували от наследник език.

В изказване през днешния ден министерството на земеделието на Испания  удостовери констатациите в отчета и съобщи, че притежателите на кораба би трябвало да убият добитъка.

Плавателният съд  най-напред потегли от Картахена, с цел да достави добитъка до Турция . Властите там обаче блокираха пратката и стопираха вноса на живи животни от Испания, страхувайки се от заболяването наследник език.

Това отменяне трансформира кораба,  регистриран в Ливан, в интернационален парий, откакто още няколко страни му отхвърлиха достъп , напомня Ройтерс.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР